Překlady minulosti #1: My Little Sterelis

V minulosti jsem překládal MLP:FIM fanouškovské komixy, které jsem publikoval na fóru CZ/SK Bronies. Mám v plánu přidat postupně jednotlivé série a na konci vytvořit sumář všech komixů co jsem překládal. V prvním díle se koukneme zpětně na nejpopulárnější komix a tím je My Little Sterelis.

My Little Sterelis kapitola 1

Pojmenoval bych jej jako “hlavní” komix z doby mých nadšených překladů. Kompletní první kapitola vyšla během 6 měsíců, překlady jsem se snažil dělat co nejrychleji po vydání EN verze většinou mi to z počátku zebralo tak týden. V roce 2014 jsem autorku potkal osobně na BronConu 2014 v USA kde jsem jí nechal podepsat 2 výtisky českého překladu. Jeden z těchto výtisku pak byl na Czequestrii 2015 v aukci.

« z 95 »

Autorka: JaDeDJynX
Datum publikace originálu: listopad 2013 – duben 2014
Počet dílů: 20


My Little Sterelis kapitola 2

Jak rychle to začalo tak to také skončilo. Série 2 začala vycházet měsíc po konci první série. Nicméně v průběhu času vycházely díly se stále většimi časovými rozestupy a daleko více propracovanější což dle mého názoru jedna z věcí, která vedla autorku stále větším odporu vytvářet další díly. Vše skončilo posledním dílem číslo 42 (S02E22) v lednu 2015. Od té doby už žádný další díl nevyšel a v popisu tohoto dílů můžete najít přišlib že začne znovu v lednu 2017.

Autorka už také není tolik aktivní na Twitteru jako v minulosti, poté co vystudovala vysokou školu se stala umělcem na volné noze a tudíž volnočasové aktivity skončily. Jade je aspoň dle posledních informací členem několika ART teamů US MLP conů tak jí občas můžete vídat jako vendora společně se PaperPony. Na začátku léta 2018 poslala tweet ve kterém uvažuje o vzkříšení MLS komixu formou měsíčního komixu jako odměnu pro patreon podporovatele. Osobně jsem skončil s překladem u dílu 29 (S02E11) kvůli k tomu, že Jade přišla o data na pevném disku a tím pádem neměla beztextové verze a taky kvůli ochabnutí mého nadšení pro překladatelskou činnost. Anglické díly 30-42 lze najít na jejím deviantartu.

« z 44 »

Autorka: JaDeDJynX
Datum publikace originálu: květen 2014 – prosinec 2015
Počet dílů: 22 z toho přeložených 9

Štítky , , , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *